MEUBELEATELIER

Meubelen en slaapkamer voor kinderen en tuin

Door - admin

De voordelen van houten meubels

Houten meubels zijn een goede investering voor uw woning. Dit tijdloze materiaal gaat lang mee, zodat u er jaren plezier van zult hebben. Het is niet voor niets dat meubels al eeuwenlang van hout gemaakt worden. Maar dit is niet alles, hout heeft namelijk nog vele andere voordelen. We bespreken de voordelen van houten meubels graag met u.

Geschikt voor buiten

Een groot voordeel van houten meubels is dat ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. In de meeste gevallen kunnen houten tuinmeubels prima het hele jaar door buiten staan. Zelfs als uw houten meubels buiten staan zullen ze toch heel lang meegaan. Teakhout is onder andere een uitstekend materiaal voor tuinmeubelen. Deze houtsoort is zeer sterk, slijt niet snel en het kan goed tegen een stootje. Daarbij kunt u meubels van teak regelmatig behandelen, waardoor de meubels hun kleur en hoge kwaliteit beter behouden. Het is echter niet per se nodig dus de keuze is aan u. Verder passen houten meubelen altijd goed in de tuin, het staat heel mooi bij andere natuurlijke elementen zoals planten en bomen.

Maak van uw tuin de optimale plek om uit te rusten met een leuke picknickbank of een loungeset. Met de juiste meubelen ziet uw tuin er uitnodigend uit. Daarbij bieden deze meubels veel zitplaats, dit is ideaal als u graag vrienden uitnodigt voor een barbecue en een avondje sport kijken terwijl u weddenschappen plaatst via bet777.be. Of organiseer een wijnproeverij compleet met tapas voor een gezellige meidenavond.

De eigenschappen van hout

Houten meubels zijn doorgaans gemakkelijk te bewerken. Verder is elk houten meubel uniek, want iedere boom is verschillend. Dit ziet u terug in de nerven en de noesten van het meubel. Op deze manier is een houten meubel een echte eyecatcher in huis.

Hout is tijdloos

Een groot voordeel van hout is dat het altijd in stijl is, het is niet trendgevoelig. Het is een klassiek materiaal voor een tijdloze uitstraling voor bijvoorbeeld een landelijk interieur. Daarnaast zorgt hout van nature voor sfeer in huis dankzij de warme uitstraling.

Bovendien past hout bij elke stijl en in elk interieur. Als u een overwegend modern interieur heeft, dan kunnen houten meubels een mooie balans bieden. Het is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, van heel licht tot donker. U kunt het met diverse andere materialen combineren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een robuuste uitstraling wordt hout veelal met staal gecombineerd. U zult geen genoeg krijgen van uw houten meubelen voor de slaapkamer, kinderkamer of tuin.

Veelzijdig

U kunt hout eigenlijk voor alle meubels wel gebruiken. Het is te verwerken in een bank of u kunt kiezen voor meubels geheel vervaardigd van hout zoals tafels, kasten en stoelen. Door het natuurlijke uiterlijk, oogt hout heel neutraal. Verder kunt u de meubels combineren met houten accessoires zoals fotolijsten en vazen.

Praktisch in gebruik

Doordat hout heel wat kan hebben is het een onderhoudsarm materiaal. Houten meubels worden normaliter bewerkt voordat ze aan u verkocht worden. Op deze manier wordt hout tegen schade beschermt bijvoorbeeld door vocht. Als een houten meubel erg beschadigd is, kunt u het gemakkelijk schuren en voorzien van een laagje houtlak of vernis. Dit laatste beschermt tegen vocht, krassen en vlekken.

Duurzaamheid

Hout is slijtvast, hard en het heeft een lange levensduur, hierdoor is het bijzonder duurzaam. Daarbij wordt hout uit de natuur gehaald wat het een van de milieuvriendelijkste materialen maakt. Er zijn diverse leveranciers die extra maatregelen treffen voor verantwoord bosbeheer. Zo worden deze bossen op een duurzame wijze beheerd om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben. Bovendien is het gemakkelijker om houten meubels te hergebruiken.