MEUBELEATELIER

Meubelen en slaapkamer voor kinderen en tuin

Door - admin

Maak je badkamer kindvriendelijk!

Maak je badkamer kindvriendelijk!

De badkamer is een hele belangrijke ruimte bij jou in huis. Daarom is het belangrijk dat je deze met zorg inricht. Ga bijvoorbeeld voor een mooie douchecabine 100×100. Maar voor kinderen kan de badkamer ook een gevaarlijke plek zijn. Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je ervoor kan zorgen dat jouw badkamer veilig is voor jouw kroost.

Een veilige kraan

Voorkom dat jouw kinderen per ongeluk hun handjes branden en ga voor een veilige kraan. Dit betekent dat de kraan een automatische stop heeft bij een temperatuur van 38 graden. Wil je het warmer hebben dan 38 graden? Dan moet je eerst een knopje indrukken. Ga ook voor een metaal dat niet veel geleid, zodat kinderen niet hun handen kunnen branden aan heet metaal wanneer het warme water aanstaat.

Hou het schoon

De badkamer is een vochtige omgeving, waar we veel bezig zijn met onze eigen hygiëne en bijvoorbeeld producten als zeep. Het is belangrijk om de badkamer goed schoon te houden. Op plekken waar vocht en warmte samenkomen kan immers snel schimmel ontstaan. Schimmel is slecht voor de luchtwegen. Met een combinatie van soda en schoonmaakazijn kun je schimmel wel wegkrijgen, maar het is natuurlijk het allerbeste om schimmel te voorkomen.

Verberg gevaarlijke producten

Als jouw kind een beetje nieuwsgierig aangelegd is, ben je waarschijnlijk constant bezig met allemaal dingen uit de vingertjes te trekken. Je kunt het best zoveel mogelijk verzorgingsproducten in de kast bewaren en niet op de wasbak laten staan. Het is voor veel kinderen onweerstaanbaar om toch even te proeven van die gel, haarlak of foundation. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Voorkom uitglijden

Tot slot is het ontzettend belangrijk dat jij voorkomt dat je kinderen kunnen uitglijden in de badkamer. Ga voor een grote badmat, bij voorkeur een speciale anti-slip mat. Zeker als kinderen nog niet zo goed kunnen lopen, is uitglijden in de badkamer een groot risico. Zet ook een trekker in de badkamer, zodat iedereen na het douchen de vloer even droog kan trekken. Zeker als je een inloopdouche hebt is dat erg belangrijk. Zo voorkom je dat jouw kind kan vallen op de natte vloer.