MEUBELEATELIER

Meubelen en slaapkamer voor kinderen en tuin

Door - admin

Meest gebruikte inbraaktechnieken in Amsterdam

 

Door de ogen van een inbreker

Tot op de dag van vandaag zijn er steeds meer inbrekers in Nederland. Bewoners zijn bang dat hun huis niet goed genoeg beschermd is tegen inbraak en weten vaak ook niet hoe ze de boel beter kunnen beveiligen. Door eens naar uw huis je kijken door de ogen van een inbreker zult u mogelijk al snel een potentiële manier vinden om uw huis binnen te dringen. Wij kunnen alvast verklappen dat veel van deze methodes voorkomen kunnen worden met de inbraakbeveiliging van Slotenmaker Amsterdam.

De Bulgaarse methode

Bij de Bulgaarse methode wordt een beslag dat uit de deur steekt simpelweg afgebroken met een stalen tang. Op deze manier is de inbreker binnen een minuut binnengedrongen en dat met minimaal geluid. Ouder deurbeslag gaat vaak na een lange tijd een beetje uitsteken, waardoor wij u aanraden om even te kijken hoe het met uw sluitwerk zit. Moderne sloten zijn een beetje verzonken in het deurbeslag zodat een inbreker deze mogelijkheid niet heeft.

Kerntrekken

Een snel in populariteit groeiende methode is kerntrekken, ook wel de Roemeense methode genoemd omdat het vergelijkbaar is met de hierboven behandelde Bulgaarse methode. Het verschil is dat de inbreker  zich richt op het cilinderslot in plaats van het deurbeslag zelf. Met een boormachine wordt er een schroef in het slot geboord en vervolgens wordt deze schroef met slot en al uit het deurbeslag getrokken. Ook met deze methode kan een inbreker in minuten in uw huis zijn. Gelukkig is er tegenwoordig kerntrekbeveiliging dat voorkomt dat inbrekers dit kunnen doen door het slot te beveiligen met een stalen plaat. Vanaf 2016 is het voor nieuwbouw verplicht om kerntrekbeveiliging te hebben. Dus als u het nog niet heeft wordt het langzamerhand toch echt tijd.

Hengelen en flipperen

Hengelen en flipperen zijn ouderwetse manieren om in te breken. Bij hengelen gebruikt een boef een ijzerdraad om via de brievenbus uw voordeur te openen. Gelukkig is deze methode eenvoudig te voorkomen door uw voordeur altijd volledig op slot te zetten als u het huis verlaat. Alleen de deur dicht trekken is niet genoeg. Helaas moeten veel mensen dit nog op de harde manier leren. Flipperen is een vergelijkbare techniek waarbij er een klein voorwerp zoals een pasje tussen de deur en het kozijn wordt geplaatst zodat de deur niet meer goed op slot gaat. Als u vervolgens het huis verlaat gaat de dief in een kwestie van seconden én zonder enig geluid uw huis in. Met alle gevolgen van dien. Ook bij huizen waarvan de inwoners weinig thuis zijn wordt vaak een papiertje of blaadje tussen de deur geplaatst om te controleren of de huiseigenaren wel thuiskomen. Als na een paar dagen dit papiertje of blaadje nog steeds tussen de deur zit, neemt de inbreker aan dat deze alle tijd heeft om uw huis binnen te dringen. Gelukkig hebben we bij Slotenmaker Amsterdam ook anti-inbraakstrips. U kunt telefonische contact nemen, met onze spoedservice zijn we er met 20 minuten.